De stiut- Alegerea Sistemului Fotovoltaic

De stiut- Alegerea Sistemului Fotovoltaic

               Pe zi ce trece sistemele fotovoltaice sunt tot mai intalnite si mediatizate.Colegii dumneavoastra discuta la birou despre ele,vecinii si-au montat deja, partenerii dumneavoastra de afaceri vi le recomanda.Ok, urmeaza sa va puneti intrebarile: Este necesara si potrivita pentru mine aceasta investitie?Este fezabila?

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva aspecte de luat in seama in ceea ce priveste decizia dvs. de a trece sau nu la energia verde.

  1.        Consumatori casnici(rezidentiali):
  2.        Locuinta racordata la reteaua electrica:In acest caz, trebuie sa va verificati valoarea facturilor achitate catre furnizorul dvs de energie.Cu un sistem bine proiectat si instalat, puteti scadea valoarea facturii lunare cu peste 70%.De asemeni, un alt factor, de natura tehnica de data aceasta este calitatea serviciilor prestate de catre furnizorul dvs-Daca aveti fluctuatii de tensiune, intreruperi in furnizare (lucru destul de neplacut, cand spre exemplu, iarna, chiar daca aveti sistem de incalzire pe gaz, lipsa electricitatii impiedica functionarea sistemului de incalzire), atunci un sistem fotovoltaic va poate scapa de aceste neplaceri.
  3.        Locuinta neracordata la reteaua electrica.Locuinta dvs este  indepartata de reteaua electrica?Costurile cu racordarea la reteaua electrica existenta, in acest caz sunt foarte mari, putand ajunge si chiar depasi costul unei instalatii fotovoltaice complete, nemaivorbind de valoarea facturilor lunare ce ar trebui achitate dupa racordarea la retea.In acest caz, este mai eficient sa deveniti propriul dvs furnizor de energie electrica.

Pentru ambele cazuri descrise mai sus, in cazul in care va decideti sa va instalati un sistem fotovoltaic,pentru o eficienta cat mai ridicata, trebuie sa tineti cont ca aveti nevoie de o suprafata(acoperis, teren liber) cu o orientare sudica si care sa fie ferita de efectul de umbrire (pomi, cladire invecinate mai inalte, etc) .

  1.        Consumatori nerezidentiali(industriali/comerciali).Aveti o afacere in ramura productiei?O cladire de birouri?Un spatiu comercial? In acest caz, in functie de obiectul de activitate, este foarte probabil sa aveti costuri destul de ridicate cu electricitatea.Avand o activitate comerciala, cea mai mare parte a consumului o aveti in timpul zilei.Nicio problema, generatoarele fotovoltaice, functionand pe baza radiatiei solare, pot acoperi consumul dvs din timpul zilei, reducand astfel semnificativ costul cu energia electrica.

Pentru fermele si halele de depozitare/productie aflate in locatii in care nu este posibila racordarea la reteaua electrica(sau este, dar are costuri uriase), sistemele fotovoltaice cu stocare a energiei electrice  sunt solutia optima.

  1.        Dezvoltatori imobiliari. In ultima perioada, tot mai multi dezvoltatori imobiliari decid ca locuintele dezvoltate sa fie echipate inca de la inceput cu aceste tipuri de sisteme de energie regenerabila.Alegand solutia aceasta inca din faza de proiectare, costul scade foarte mult.Astfel, locuinta dotata cu acest sistem primeste calificativul de locuinta verde, proprietarii scapa de costul cu energia electrica si pot chiar  beneficia de un venit, in cazul in care se injecteaza energia produsa in retea.

                    Datorita progresului tehnologic, produsele din domeniul energiei solare au inregistrat o scadere masiva a costului comparativ cu acum cativa ani, cand spre exemplu, erau mai greu accesibile din punct de vedere financiar.

                    Ca in orice domeniu, va recomandam sa efectuati o analiza profunda inainte de a lua o decizie iar specialistii nostri va vin in intampinare oferindu-va consultanta gratuita in alegerea sistemului potrivit pentru dumneavoastra.

 

 

 

Produs adaugat cu succes la comparator!